2018-12-16 943 views
有朋友介紹我一間有少少親子成分的餐廳,唔使同人迫,野食又v good 的餐廳,會聘請弱勢社群,仲要係TST,一聽好吸引,今日同老公接埋囡囡放學,一齊去食。一上到去,空間感好大,餐桌擺放不密集,樓底高,中間仲有半開放式廚房。我哋order左兩個lunch set,加兩個小食,一個甜品,非常夠飽,餐飲轉cappuccino加10蚊,但杯咖啡好好飲,值得加錢。我們order左黑松露野菌意大利飯,德國黑椒豬手配意粉。套餐跟蒜蓉包,餐湯。蒜蓉包塗抹均勻,而且保留中間的柔軟,好好味。是日餐湯係甘荀忌廉湯,雖然係跟餐,但一d都唔hea, 有晒拉花,忌廉味同甘荀味道好夾,好好飲,但囡囡掛住去個corner玩,冇試到。小食加了芝士煙肉焗蠔,黑松露蜜糖雞翼, 每款兩隻,15蚊一款,賣相味道兼容,焗蠔仲有鮮味,冇縮到水。黑松露蜜糖雞翼又甜又肉嫩黑松露野菌意大利飯拌入了多種菌類,有磨菇,牛肝菌,雞肶菇, 洋蔥粒等, 餡料豐富 。飯粒外軟內韌,很Creamy,加上黑松露的獨特香氣,令人食指大動。德國黑椒豬手配意粉, 豬手外皮好脆,肉入味,一D 啲都唔鞋/乾,而且已經去骨。意粉另加8蚊配,係有質素的蕃茄意粉,唔係

餐湯

飲品

蒜蓉法包

法式煙肉芝士焗蠔

黑松露蜜糖雞翼

黑松露野菌意大利飯

德國黑椒豬手配意粉

德國黑椒豬手配意粉, 豬手外皮好脆,肉入味,一D 啲都唔鞋/乾,而且已經去骨。意粉另加8蚊配,係有質素的蕃茄意粉,唔係就咁俾d冇味意粉。

加十蚊的熱caapuina香濃咖啡味,唔落糖一樣好飲,仲健康d.

士多啤梨泡芙

甜品加$12,有4粒士多啤梨泡芙,囡囡最有心機就係食呢個。

喺度食飯,環境好,食物優,有悠閒寧靜的感覺,價錢合理,美好的一餐

Type of Meal
Lunch