2023-09-16
前兩個月去東京嘅時候喺日本都有幫襯Afuri,返到嚟就知道原來香港都有㗎🥺🍜!!早少少6:00就去到可以直接入座👍🏻餐廳環境都幾靚同埋幾舒服!同男朋友嗌咗一個沾麵同埋一個拉麵🤤⬆️雞肉沾麵🌟🌟🌟一直都知道沾麵嘅麵底係凍嘅,但係呢一間係連沾麵汁都係凍🧐放入口嗰下有少少驚喜😂沾麵汁係柚子加醬油,記得要撈一撈勻佢先,因為佢啲醬油係沉晒喺個碗嘅底!(麵質係我中意嘅麵質 / 溏心蛋有少少overcook / 沾麵汁太鹹 / 總括而言:麻麻地)⬆️柚子醬油拉麵🌟🌟🌟🌟拉麵比沾麵好!而且仲有荀絲🤤最中意食荀絲了(雖然份量不多),拉麵隻溏心蛋比較好喎,而且面嘅質地都唔差,但係整體來講就係一碗平平無奇嘅拉麵,可能係因為心入面拎咗佢同東京嗰間嚟比較🧐🧐不過拉麵嘅嘢真係每個人口味都唔一樣,如果大家有興趣柚子系列嘅湯底,都可以自己去試一試!❤️
⬆️雞肉沾麵🌟🌟🌟
⬆️柚子醬油拉麵🌟🌟🌟🌟