2009-06-15
迴轉壽司其實好 standard,就算唔係好都應該起碼夠新鮮、食得o下先得o架!峰壽司食過旺角o個間,一般啦!今日 (14 Jun, 2009) 去到呢間峰壽司 (銅鑼灣白沙道),結果真係出乎意料之外 ……… 係奇差呀 首先試推介款式,個名叫火焰魚背咁上下+個娜威三文魚。三文魚係好普通o既o野,但諗住食好 D 就試o下娜威啦 (成 20 蚊碟…重未計加一)。點知一o見到個色水似過期吞拿咁,我講話好食都冇人會信啦!另外個火焰魚背,唉!出晒水咁又冇味,得佢俾o個 D 鹽+檸檬味囉,成 30 蚊碟,最難頂係會出水嘛,諗起都打冷震呀!跟住情願轉番食 12 蚊碟o個 D 三文魚反而重正。再「才羅」個鰻魚壽司。唔係呀嘛!又中招?鰻魚壽司咋喎!點解個味會咁「火羅」o架?反開一睇,冇o野呀嘛,碳燒底呀!唔怪得咁「火羅」啦,對筷子都變埋黑頭,呢個唔好話俾我知做壽司個師父唔知呀!除非個師父對手都係咁黑色啦。跟住叫人彈埋個鰻魚壽司,換過 D 筷子。o係o個度做o既處理我呢個 case o既唔好話客太多記唔起呢件事呀!除非日日都有呢個情況發生啦!跟住就根本冇晒心機食o野,埋單走人!我寫食評係唔會吹水o既,呢次
跟住就根本冇晒心機食o野,埋單走人!
我寫食評係唔會吹水o既,呢次係我俾過之中最差o既評價!實在令人失望!