2024-08-19 315 views
以前飲茶去過幾次都已經覺得麻麻地,主要係屋企人成日都想試吓食佢夜晚,點知出晒事,呢世都唔會再去。😤⁉️冇態度我到先,我去攞位,唔知做咩咁爆,油塘真係冇嘢好食?😶‍🌫️俾咗張舖頭中間嘅位,但係屋企人到之前有三張窗邊卡位嘅人走,我就問「可唔可以調位呀?佢哋啱啱走,我屋企人都未到」,個阿姐即刻話:「啲枱都係一樣嘅啫,我啱啱俾咗張枱你,你又調?」,我話佢哋比較鍾意窗邊位,佢哋未到,你唔使急慢慢,佢哋到咗都係一樣會請求調位。跟住佢就口up up執枱,話我搞到佢又要執枱,我頂唔順就講咗句:「其實你係咪都要執枱,我都冇催你⋯」😠仲話:「茶壺同碗碟,你自己拎嚟啦」真係成肚氣😡⁉️講嘢1999落單係scan QR code,但做緊一個優惠係可以$1叫燒鵝或者雞,我就見到上面呢兩樣都話售罄,我就去問吓。今次係另一個阿姐,佢話:「你要落咗原價先,我哋係要手寫幫你改單」咁我就以為要落咗原價嘅燒鵝先,我就話但係個網上面話佢售罄我落唔到,總之講完一大餐,佢意思係叫我落我其他原價嘅菜式,等我開咗張單,佢先可以手寫幫我落$1優惠嘅嘢😇⁉️冇食物質素叫咗佢$1燒鵝,二至四人份量,佢聲稱係¼隻燒鵝,嚟到有一半都係肥膏(圖4)😀我

⁉️冇態度

⁉️講嘢1999

⁉️冇食物質素
叫咗佢$1燒鵝,二至四人份量,佢聲稱係¼隻燒鵝,嚟到有一半都係肥膏(圖4)😀我哋反映希望換,個阿姐都望一輪猶豫再三先至拎返去換,換完返嚟冇特別好咗感覺仲少咗,張圖少左兩舊係我哋夾咗嚟食😹(圖6)

叫咗$45半打小籠包(圖9),嚟到全部本身都係穿咗,我哋仲要等咗半個鐘😀

叫咗個金磚豆腐(圖10),45分鐘先至嚟到,當中我催過兩次,而啲阿姐第一時間並唔係催促廚房,而係走去check我係咪真係等咗45分鐘。上菜嗰一刻阿姐竟然仲話:「一講就到」😀

啲嘢唔係特別好食,服務差到我真係唔會再去第二次,食物嘅選擇都唔係多。
滿載肥膏嘅一蚊燒鵝
菜遠蝦球炒麵
嚟到已經穿晒嘅小籠包
等咗45分鐘嘅金磚豆腐
2024-08-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)