2019-12-09
嘻嘻,又係牛魔王食肉獸出動時間😆 眾多石燒牛扒餐廳中,我好鍾意「牛極」佢有蒜片,所以去開呢頭就黎左長沙灣呢間食啦~ 原來長沙灣呢間都幾大間、唔迫夾! 同樣地都係自己先揀野食買飛,然後交比店員準備牛扒~ 之後就可以去自助區拎沙律、飯、湯、餐具、水、牛扒醬,都係可以refill嘅👍🏻 另外當然要記得拎圍裙啦,因為一開始都會幾彈油。主角都好快就到,同屋企人分別揀左牛肩排 180g同埋牛柳 200g🐮🥩 牛肩排 180g $80180g其實已經大大塊,配埋其他野絕對可以食得夠飽。切開一舊舊燒嘅時候已經覺得塊牛肩排好腍身,好易切🙆🏻♀️ 食入口都好易咬,有牛味😋 個人口味鍾意配蒜片或者簡單黑椒+岩鹽就已經好夠😋🥩 牛柳 200g $110切開個時都係腍身嘅,食上口對比牛肩排比較有咬口,牛味就無咁強烈。同屋企人分別食過荃灣、旺角牛極,但我地都覺得比較鍾意長沙灣呢間🙈 有機會黎開附近會再黎食😌
同樣地都係自己先揀野食買飛,然後交比店員準備牛扒~
🥩 牛肩排 180g $80
🥩 牛柳 200g $110