2019-07-26
還記得上年(2018年),Ralph's Coffee 首度推出中秋月餅禮盒,我身為RALPH LAUREN 忠實fans當然不會錯過。上年的月餅禮盒設計以咖啡杯為藍本,包括兩款咖啡奶皇月及朱古力奶皇月餅,總共4個月餅,售價係$398 。而月餅禮盒亦可當作裝飾燈之用。咖啡奶皇月,有濃濃咖啡香味,而朱古力奶皇月餅,味道不會太甜,我覺得兩款都十分美味,雖然size比較細小。但物有所值。到了今年 ,Ralph's Coffee 再度推出月餅禮盒,今年的禮盒設計花盡心思,十分精美,係一架Ralph's Coffee 車。而且車頭燈丶車身中間位置可以打開,都可以著燈。車頂打開就裝有3個月餅,而拉開車尾箱就有另外三個月餅,總共六個月餅。而今年是流心月餅,有兩款精緻口味,包括咖啡及流沙奶皇月餅。正已公開發售,價錢方面,現在early bird special 為$450 ,原價$468。我個人認為非常物有所值。今年比往年更加低買!