2013-07-04 19 views
突然好想食泰國菜,又經開ifc,就同朋友試下依一間頭盤點了肉醬手包粉卷,一上菜果下,我呆左.哈哈,覺得好得意.諗緊應該點食好...佢有2個醬既,一個係微辣既肉醬,一個係綠色有少少酸既醬汁.仲有滑dodo既粉皮同生菜.食既時候,"不"2個醬係生菜上,再加埋粉皮,包住咁一齊食.2個醬加埋好惹味,加埋生菜同粉皮好有口感,宜家都好掛住個味道,好想再去食 不過記住要用手食,因為會"漏汁"架.哈哈主菜點了泰式抄螺絲粉.黎到時好香,螺絲粉有唔同既顏色,仲有幾隻又大又彈既蝦.螺絲粉抄得好好,唔會太淋,好有口感.入面有D蝦乾,好香口,加埋入面有芽菜同蛋絲,好豐富.初時都驚會抄得比較乾,但又唔會,成碟仲會有少少濕度,唔會好乾口,依一點真的很讚.建議jei埋少少青檸汁落去,會更好食!!最後,甜品點了野莓蛋糕.個野莓醬酸酸甜甜,加埋個蛋糕,都唔會好heavy,仲有件蛋糕大大件,食到好飽.哈哈.仲有要一提既係果杯特色檸檬茶,佢既冰應該係特制既,加左梅子汁入去,成杯檸檬茶酸酸甜甜,再加埋有梅子的味道,好開胃,真的很有特色 XD"另外,服務態度都不錯,好好笑容,又會好快手過黎收野,可能因為2人台比較細,唔夠位吧
突然好想食泰國菜,又經開ifc,就同朋友試下依一間

不過記住要用手食,因為會"漏汁"架.哈哈
肉醬手包粉卷
泰式抄螺絲粉
野莓蛋糕
特色檸檬茶
另外,服務態度都不錯,好好笑容,又會好快手過黎收野,可能因為2人台比較細,唔夠位吧 XD"
總結,會再有下一次.又好食,份量又足,食到好飽好開心 XD"
2013-06-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
肉醬手包粉卷
泰式抄螺絲粉