Office搬離灣仔一段時間,Spring Field係我掛住小店嘅top 5。今朝一早出左去做野早餐都未食,就趁機revisit 呢度超有heart又好味嘅pho。好好彩12點多少少去到仲有位,即刻order左招牌春園河(走芫荽走蔥 )。半生熟安格斯牛肉好嫰一d筋都冇,慢煮牛肉條好爽有肉味又唔會老到癡牙,正!採用嘅和牛湯底真係好清好甜,可以就咁飲完全唔涸喉嚨,厲害在於就算碗河粉食到後段都仲係好清冇乜油,真係好純。雖然我都好鍾意近金鐘另一間幾出名嘅pho,但我更愛Spring Field 清純嘅湯底,同佢一碗牛河有兩款或以上唔同嘅牛,好味而性價比高,滿足貪心嘅我。食完碗牛河已經好飽,但難得嚟到所以好貪心咁叫埋招牌春園春卷,熱辣辣脆卜卜,唔會好油。就咁食超香口,而包生菜食就帶點小清新嘅感覺。食左好多次呢間小店嘅質素都好consistent,實在難得!唔怪得成日都大排長龍啦!

招牌春園河

招牌春園春卷

2021-06-26
$109 (Lunch)
招牌春園河
招牌春園春卷