2023-03-30
好耐之前已經知道樹屋會搬過嚟金雞,幾個朋友都話食物味道及賣相比以前精美,價錢合理(比以前係熟食中心貴少少);畢竟而家食物成本貴左,價錢有調整都好正常!香葉肉鬆炸皮蛋皮蛋外包住少少肉鬆,加四季豆香葉及泰式醬汁去炒好惹味。爆炸三文魚鮫將魚鮫炸脆,再加乾蒜辣椒乾等炒香,類似避風塘式既做法,惹味,香口,魚鮫內仲有少少肉汁,超級好送酒!泰北清湯牛筋腩鍋味道唔錯,泰式清湯腩,不過我覺得似牛肋肉多d(冇牛腩咁肥膩),清清地,跟個泰式酸辣汁,可一試。泰汁燒豬肋骨味濃肉質軟淋,醃得好好食,又燒得有少少燶邊極之香口,推介!!泰式生蝦有別於外便要自己點汁既生蝦,用shooter杯裝住上枱,成隻蝦浸住好惹味又有賣相。擺入囗再加埋塊生蒜片,飲少少醬汁,幾個朋友都食得好過癮!!燒安格斯牛扒5成熟,又係靠晒個汁,唔錯!辣椒膏大蜆+泰式椒鹽魷魚鬚味道水準之內,略嚴個汁太厚,唔可以空口食,要跟包或者飯食。魷魚鬚夠香脆味濃,送酒之選!象啤買5送1,$115/6支 好抵飲。小店坐位唔多,建議訂枱。
香葉肉鬆炸皮蛋
皮蛋外包住少少肉鬆,加四季豆香葉及泰式醬汁去炒好惹味。
爆炸三文魚鮫
泰北清湯牛筋腩鍋
泰汁燒豬肋骨
泰式生蝦
燒安格斯牛扒
5成熟,又係靠晒個汁,唔錯!
辣椒膏大蜆+泰式椒鹽魷魚鬚
味道水準之內,略嚴個汁太厚,唔可以空口食,要跟包或者飯食。
魷魚鬚夠香脆味濃,送酒之選!
象啤買5送1,$115/6支 好抵飲。
小店坐位唔多,建議訂枱。