2022-12-30
香蕉仔 @bananaboyhk 📍:元朗大坡頭徑14-24號福星樓地下6號舖🚗:朗屏地鐵B1出口 步行10分鐘📞:+852 9093-3771💲:~HKD40/head for 掃街Food quality✔️:招牌香蕉煎餅、榛子醬香蕉煎餅總結:😋入元朗國必試嘅人氣店香蕉🍌煎餅 好好食份量合理 價錢相宜 特登拎visa入國唔係唔試下呀嘛😋好喜歡小店嘅人情味 因為掃街食飽咗嘅關係 同朋友商量要邊款嘅同時 做到無停手嘅老闆主動提出可以雙拼‼️解決我哋燃眉之急 😋今次雙拼咗招牌香蕉煎餅同榛子醬煎餅🥞煎得好薄同時又好脆 有塊香蕉放係中間 焦香中又不失香蕉味 相映成趣 但比較喜歡招牌多啲 雖然香蕉同榛子真係非常夾 但個人偏好原味多啲 當然榛子都好好食🥹😋呢間人龍店為咗避免排隊 佢哋係採取拎籌嘅方法 即係你去到落單 畀完錢 佢會畀張手寫紙話你聽幾點拎 當日週六要等45分鐘 咁樣非常好唔需要呆等 期間我哋仲去咗另一間食🤣🤔️建議各位喺佢定嘅時間去拎 遲咗會淋咗冇咁好食🤔️冇一個細空間畀你堂食 對出有個公園仔你可以坐底 但建議企喺街上食因為公園有樹大機會中頭獎😨如果急/非常肚餓嘅朋友就唔建議了 因為人哋即點
📍:元朗大坡頭徑14-24號福星樓地下6號舖
🚗:朗屏地鐵B1出口 步行10分鐘
📞:+852 9093-3771
💲:~HKD40/head for 掃街
Food quality
✔️:招牌香蕉煎餅、榛子醬香蕉煎餅
總結:
🤔️建議各位喺佢定嘅時間去拎 遲咗會淋咗冇咁好食
😨如果急/非常肚餓嘅朋友就唔建議了 因為人哋即點即整 而且有好多人排住隊 所以要時間耐心等待⌛️