2017-11-01 3900 views
知道伯爵茶千層蛋糕做到31/10就停售,早兩星期前就同男朋友一同去試試。係假日既下午,我地等左差不多一個鐘,未知平時係咪都係咁多人,定係因為伯爵茶千層蛋糕既威力呢?幸好我地入座時仲有伯爵茶味!!! 🍰Cake set $298  可以揀2件千層蛋糕,2件其他口味蛋糕,同2杯飲品,價錢還可接受吧! 4件蛋糕同用小方盤上桌,仲有D水果可以食。 先介紹伯爵茶千層蛋糕吧! 第一次食伯爵茶味,很喜歡呢😛,可惜淨係做到10/31號,每一層皮都做到好薄,超過20層吧,cream細膩軟滑😳,充斥著伯爵茶香👍🏻👍🏻~~價錢貴,但真係一分錢一分貨~抹茶千層蛋糕同樣地很出色,香氣十足,抹茶味香但不會帶有苦澀味,每層cream都會有抹茶味,但我最中意都係伯爵茶味呢。法式香蕉千層酥 香甜香蕉同海綿蛋糕既口感互相交替,突出香蕉既味道,可惜是酥皮既質感已變腍><栗子蛋糕 食到最後一件真係好飽濟><而且栗子不是我喜好,只有淺嚐一下,但栗子蓉很幼滑~ Rose tea latte Latte 佈滿玫瑰花瓣,質地綿密,奶味重,仲有絲絲既玫瑰花香😋,又唔會太假,我很喜歡❤️❤️❤️ Gre
!!!

🍰Cake set $298

cake set

4件蛋糕同用小方盤上桌,仲有D水果可以食。

先介紹
伯爵茶千層蛋糕吧!

伯爵茶千層蛋糕

抹茶千層蛋糕
抹茶千層蛋糕

法式香蕉千層酥

法式香蕉千層酥

食到最後一件真係好飽濟><
而且栗子不是我喜好,只有淺嚐一下,但栗子蓉很幼滑~

Rose tea latte Latte
Rose tea latte Latte

Green tea latte

Green tea latte
抹味茶同奶味配合得宜,男朋友好中意飲呢~~

整體黎講,2個人食4件蛋糕,食完真係會好濟,差啲想放棄,都係少食多滋味😝下次再想,我會單叫就算

餐牌