2019-02-24 1229 views
對上黎蓮香飲茶,已經係十年前。係網上睇到蓮香做到二月底就結業,想帶阿女感受下呢d咁懷舊既酒樓。嘩!一入到去,真係人山人海,又要自己揾位,帶住阿女同大住肚既弟婦,等左半個鐘都無位,最後,有兩個伯伯比左兩個位我弟婦同阿女,我地三個人迫迫到坐。至於,拎點心係要搶。拎到咩就食乜,就係無得揀,實太多人。咖哩魷魚牛筋 - 好好味,唔辣但好香既咖哩味,牛筋好淋又入味。燒肉飲 - 弟婦想食,燒肉唔肥而個皮係勁脆。馬蒂糕 - 好少食蒸既馬蒂糕,好香偏甜,幾好味!棉花雞 - 棉花吸哂d雞汁,勁好味吖!冬菇蒸雞 - 雞肉淋,唔錯!蝦餃 - 皮唔夠薄,但蝦好鮮味,呢個阿女話要食,迫住要搶比佢食!鳯瓜 - 夠淋但唔算太入味。排骨 - 好淋有肉味,我好喜歡!整體好好味,好有兒時既回憶和味道,可惜又少一間懷舊酒樓了!
拎到咩就食乜,就係無得揀,實太多人。

燒肉飲 - 弟婦想食,燒肉唔肥而個皮係勁脆。
馬蒂糕 - 好少食蒸既馬蒂糕,好香偏甜,幾好味!
棉花雞 - 棉花吸哂d雞汁,勁好味吖!
冬菇蒸雞 - 雞肉淋,唔錯!
鳯瓜 - 夠淋但唔算太入味。
排骨 - 好淋有肉味,我好喜歡!
整體好好味,好有兒時既回憶和味道,可惜又少一間懷舊酒樓了!
2019-02-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch