2022-07-07 1688 views
係呀! 我又嚟幫襯超人燒鵝喇!上次嚟買油雞, 見到有兩餸飯提供, 店舖人山人海, 心諗真係咁好食咩? 本性好奇心驅使我去幫襯.35蚊兩餸飯唔算抵, 行兩條街有間叫岱民, 只係25蚊! 而且味道唔差份量夠! 有機會會寫食評.上次隻油雞實在出色, 所以買盒兩餸食之餘. 再買多半隻油雞!正當唔知食咩餸心多眼亂之際, 廚房攞咗盤牛仔骨出嚟, 新鮮熱辣, 咁就牛仔骨加西蘭花啦!土瓜灣浙江街痕身隔離有間兩餸飯, 點牛仔骨要另加8蚊, 點扣肉又話要加8蚊, 即場放棄轉身走! 正擔心緊超人燒鵝會唔會又話要加錢, 答案係無加錢! 難怪門口排哂龍啦! 手法夠老實! 爆 like! \(^0^)/上次唔理秩序果位店員姐姐已不復見, 但門口仍然亂排隊無D秩序!打開個袋, 上次俾兩個蔥油, 今次得一個.油雞依舊肉嫩皮滑, 水準無變, 希望一直可以保持高水準喲!兩餸飯嘅牛仔骨有四件, 份量適中無偷工減料, 西蘭花配上蝦球, 蝦肉彈牙無梅口感唔會太實太硬, 而飯嘅份量對我哩講就多咗了, 我中意食粒粒分明嘅飯, 超人燒鵝好明顯, 米飯較軟熟.重未有機會試吓佢D燒鵝㖭.....
係呀! 我又嚟幫襯超人燒鵝喇!

打開個袋, 上次俾兩個蔥油, 今次得一個.

油雞依舊肉嫩皮滑, 水準無變, 希望一直可以保持高水準喲!

重未有機會試吓佢D燒鵝㖭.....
豉油雞
TakeAway