2015-06-13 956 views
首先要讚下 Table Map, 用佢地訂檯真係好方便,share 俾飯腳又簡單。今次輪到同中學同學食我既生日飯,特別去左之前朋友帶過我去既 Bellini。首先,食物方面同之前水準一樣,好!佢既 Tasting Menu 好抵食,價錢都係 2百幾到3百幾, 你可以選羊架,牛扒,鱸魚,跟餐本身有前菜,湯,主菜,甜品同飲品。今次我叫左羊架。 其他朋友分別有叫到牛扒同魚,評價都係好的。牛扒大件到可以 share d 俾人食都得。另外我地仲叫左一打生蠔,好新鮮,亦有海水味,食落好 creamy。朋友送左支Sparkling 俾我,即場請餐廳幫手雪凍開黎飲,每人消費滿$250 就可以Waive 開瓶費。成餐飯唯一唔滿意既地方,係我唔知道原來星期五都係收 10點咁早,我唔太記得上次黎係幾點收鋪,但之前都係一班吹水怪黎,點都唔會係咁早就散,所以,waitress 9點就埋黎remind 我地 10 點收鋪時,我係有 d 愣然。如果我早知佢收咁早,我唔會選呢度,因為一來生日飯,又係happy Friday, 而且成班同學幾個月先見一次,唔會想 10 點就返歸。餐應本身地方唔大,所以樓面只有 2 個w

首先,食物方面同之前水準一樣,好!

餐應本身地方唔大,所以樓面只有 2 個waitress, 其中年紀較大一位,基本上成晚都係黑面,你唔可以話佢無service,但睇起上黎就係唔多想理你果種,同埋,我地係 9點同9點半都分別被提醒佢地收 10 點,但真係一到 10 點就黑左一半燈,同埋果位小姐已經拎晒d 單出黎埋數,我地幾個朋友見到咁樣,連單都未 check 就已經簽咭,都仲未計好一人要夾幾多錢,就要企起身趕住走怕阻住佢地,我明白鋪頭有關門時間,但有無需要做到咁呢?

食物幾好都好,我諗都唔會再黎,邊度都有價錢合理既好野食,為咩要受氣同食到趕頭趕命?
前菜 - 鵝肝
龍蝦湯
羊架
生蠔
甜品
Other Info. : 補充一點,餐廳本身應該係無洗手間(我記得上次黎都話係要去附近商場既),今次黎,朋友問佢地,waitress 覆話壞左,要去商場果邊借用。 而商場既 Toilet 衛生情況認真麻麻。
2015-06-12
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday