前排夜晚去咗荃灣嘅牛大人食晚餐。其實已經唔係第一次食牛大人,不過今次見到佢哋新推出咗日本黑毛和牛A4+套餐,就決定試一試!我地大約5點去到,唔洗等太耐就可以入得座。餐廳空間開揚,座位寬敞舒適,坐得幾舒服。我地叫咗新推出嘅日本黑毛和牛A4+套餐,除咗任食和牛外,出面嘅飲品區同蔬菜食品都係任食。🔻 日本黑毛和牛A4+套餐價錢:$448(1930前離坐)▫️魚白湯三文魚豆腐鍋湯底鮮甜濃郁,配菜方面有三文魚肉同豆腐,健康得黎又有豐富蛋白質。▫️日本黑毛和牛A4+今次新menu嘅主角係黎自日本嘅黑毛和牛片,牛肉肉色呈鮮紅色,雪花明顯,脂肪同肉比例均勻。牛肉係湯底浸大約30秒就可以食用,油脂味濃厚但不失肉味。▫️海鮮拼盤海鮮拼盤擺盤精緻,包括咗有鮑魚、蟶子、生蠔同埋帶子,每款新鮮大粒,味道都唔錯。▫️手切封門柳封門柳肉味濃郁!宜家甜品由以前一人一杯雪糕變咗可以自助任拎。有唔同牌子嘅雪糕,選擇豐富!

🔻 日本黑毛和牛A4+套餐

價錢:$448(1930前離坐)

▫️魚白湯三文魚豆腐鍋

▫️日本黑毛和牛A4+

牛肉係湯底浸大約30秒就可以食用,油脂味濃厚但不失肉味。

▫️海鮮拼盤

▫️手切封門柳

封門柳肉味濃郁!