2019-08-29
近排大食妹真係迷上左3D拉花雖然位於何文田嘅Are U Labeler-啲都唔近, 但大食妹依然忍唔住去—試餐廳以藍色為主調, 走森林風燈光採用黃光, 感覺warm得黎又好chrill, 適合三五知己傾下計、小聚。<Blue Curacao Lime Soda $36>呢杯lime soda好神秘, 藍綠色嘅漸變分層, 打卡-流。Soda氣好足, 有少少甜甜地, 配上青檸嘅清新感。 邊食炸魚薯條邊飲, 真係-流<熱朱古力+3D立體拉花>跟住上枱嘅就係今晚嘅重頭戲-3D立體拉花熱朱古力。雖然拉花要加20蚊, 但見到呢隻可愛嘅小白熊, 都係值得嘅奶泡綿密, 朱古力底有少少偏甜。<牛肝菌雜菌意大利飯$88>呢份意大利飯creamy得黎又足料, 啖啖都食到料, 芝士仲可以拉絲, 幸福感爆滿<啤酒脆漿炸魚薯條$108>炸魚超級無敵大, 薯條又熱辣辣咁上枱, 自由配上茄汁同千島醬~最啱邊傾計邊開心share
<Blue Curacao Lime Soda $36>
<熱朱古力+3D立體拉花>