2024-01-26 231 views
講真,呢間食店食出咗我嘅小宇宙㗎!🌟 開始都係同朋友隨意走入去,冇諗過會中咗佢哋嘅「招牌牛奶冰」激到掂嘅毒。首先,撇開件事佢個碗象係打邊爐咁大之外,講吓佢嗰滑溜溜嘅冰珠細膩得好似琪琪雪一樣,溶落去口裡面,馬上嗌爽!🍨牛奶味夠濟,唔會膩悶;再撈兩粒芋圓上來,嗬,一啖牛奶冰,一啖QQ嘅芋圓,煙韌扎實,順滑得黎,又層次分明咁解憂,真係正到爆!✨但係最出彩嘅,我要讚佢啲紅豆同埋嗰層仙草!紅豆既甜並唔會搶咗牛奶冰嘅風頭,反而夾埋一齊食,又夾又正!至於招牌嘅仙草,清新又消暑,跟冰一齊,涼入心窩。😍得閒一定要再黎過,不過記住喇,下次要拉多個食友,唔係咁食唔切咁多靚滋味!是次來訪,已經預咗要幾時再戰,店家嘅其他款式,我都要慢慢試晒!👍🏻