2021-11-05
喺D2 place二期嘅飯丸屋,係台灣過江龍,主打即叫即整嘅沖繩風味飯團🍙唔好以為飯團就係細細個,佢嘅飯團餡料超足,簡直係一個飯堡~絕對夠曬飽!炙燒明太子$34呢度嘅飯團基本配備就係紫菜包住日本七星米同台灣珍珠米嘅白飯+丹麥午餐肉+雞蛋🥚自選嘅炙燒明太子鹹香十足,我仲要另外再加左芝士(+$5),入口熱辣辣,好滋味!明太子干貝酥$45干貝酥即係炸帶子,外脆內軟,食落好有口感,再加埋午餐肉雞蛋等等配料,勁厚,咬落去個口要擘到最大先咬到😂超足料!另外~仲加咗$20配成套餐,包埋飲品同埋小食小食揀咗明太子薯條🍟+日式炸雞🍗兩款都啱啱炸起好香脆,配搭嘅明太子醬同埋蛋黃醬可以點住食。炸雞口感有少少似鹽酥雞。飲品就揀咗黑芝麻豆漿+日式抹茶豆漿兩款都甜度適中,黑芝麻味好香濃但係又唔會蓋過豆漿嘅味道,感覺好養生。另外抹茶味都好特別,用嚟配搭飯團係一個唔錯嘅選擇!
炙燒明太子$34
明太子干貝酥$45