2020-07-09
聽聞呢度嘅牛肉好新鮮好得,我自己好鐘意食牛,所以一於同朋友黎試試。值得一提佢地最大得6人枱,如果再多d人就可以考慮訂房,包房min charge $3000,張枱夠擺3個爐,應該可以坐到12個人有多,如果要叫野食,可以直接撳鐘叫店員黎,非常方便。湯底:四川麻辣湯:屬小辣程度,唔會辣到蓋過食物嘅味道,用黎煮肥牛非常惹味,湯底入面本身已經有大腸,自己另外加份鴨血,就有埋台灣嘅風味。冬蔭公湯:好香好濃,不過食到尾段開始嫌太咸,但都值得一試。海底椰豬骨湯:太淡,完全無味鮮嫩肥牛肉(中肥),我自己本身鐘意食油香,所以非常滿意,咬落好似夾住片牛胸爽咁,啖啖油香。同行朋友嫌(中肥)過於肥,另叫一碟(小肥),佢地較喜歡呢碟,脂肪比例都好靚,食落同(中肥)完全唔一樣,多咗份咬口同埋濃郁嘅肉味。牛肉雖然好食,但其他配料同一般火鍋店相近,質量一般,無咩特色,每人食咗$4xx,就住呢個價錢同質素黎講,性價比算低。
湯底:
冬蔭公湯:好香好濃,不過食到尾段開始嫌太咸,但都值得一試。
海底椰豬骨湯:太淡,完全無味