2024-06-23
〰️ 今次覓食來到大角咀—李家😝經典灰調招牌,進入店內,「韓味」撲面而來😃橙色的牆壁給人一種活力感,再加上3𝘿環繞的𝙆-𝙥𝙤𝙥,彷彿置身於不同團體的演唱會🎶🎤🍽 🔹半半炸雞(原味+甜辣)首先份量超級足👍原味炸雞會見到炸到金黃色的、酥酥脆脆的皮,薄脆的表皮下是鮮嫩多汁的雞肉😋甜辣醬的無骨炸雞簡直是最愛😍醬汁係偏向濃稠的,味道個人覺得係辣味突出一點,佢完美包裹住每一嚿炸雞,讓炸雞的口感更加豐富多元,每一啖可以刺激到味蕾🔹蔘雞湯養生人之選💪都係個句份量超級足👍吸收了蔘湯的雞髀肉,嫩滑而又清甜。而每一啖湯都可以𝙛𝙚𝙚𝙡到係長時間熬煮而成,湯頭香醇濃郁,人蔘、紅棗、雞肉的香味都同時間出現在湯裡,只想無限續一碗🔹辛辣麵既然食韓餐,點可以少了靈魂拉麵呢,辛辣的味道讓人欲罷不能,Q彈爽口的拉麵➕辛辣的麵湯,每食一啖都好似抒發一分的壓力,再搭配一粒溏心蛋,超級滿足😋➰🔍 題外話平日人流不算多,所以都坐得幾舒服既
🍽
🔹半半炸雞(原味+甜辣)
🔹蔘雞湯
🔹辛辣麵
➰
🔍 題外話
平日人流不算多,所以都坐得幾舒服既