2006-11-23
(22/11/06)好朋友話帶我食tea,原來就係我想去好耐既pancake colour~環境有分非吸煙區,好難得啊。本身好鍾意食pancake,咁叫得pancake做名,緊係要試。巴比倫pancake,外圍芒果片,pancake夾少許cream,失望既係pancake竟然係唔即煎,唔熱既,好似食雞蛋餅咁,一d都唔似pancake o羅。配花茶:蕅亞美花茶+桃,一壺濃濃的,好good!下午茶至五點半,但我地係咁揮手都無人理(店員企晒係drinks bar度傾計),攪到過左鐘,幸好佢地明理,俾我地快快揀。雞排豬骨湯意粉,相當濃湯+牛油味,意粉又無過"林",連椰菜絲都入晒味!正!!配餐飲:mocha,嘩!大杯又勁o岩口味!糖由你加,但我喜歡咖啡味重,朱古力味苦苦o地,我覺得仲好飲過starbucks & pacific 的mocha添呀!manu仲有好多款野,都好想試呀,希望有機會再去。