2007-08-07
之前未去過,但男友對佢又讚不絕口,都真係要去試下。7:15pm去左等位,可能係星期一,而且兩個人,都唔算多人,等左15mins都唔洗就有位;男友黎唔切,recept都好禮貌咁同我講要等齊先入得去,我一齊人就會再arrange畀我地。入到去位置都算係闊落,d waitress既reaction都好快,連壽司哥哥都會同我地講野,見我地想食仲幫我地落單。和花亭都有好多新款壽司,例如咖哩甜蝦壽司同魚肝壽司等等,令人好impressed的仲有好滑的日式蒸蛋、有隻蛋0係上面的冷烏冬同埋好大隻蝦的天婦羅蝦壽司……每隔一段時間,師傅仲有敲鐘介紹特別的壽司,數量有限果種,食客係咁舉手,氣氛都唔錯。食左咁多間,我覺得和花亭都係above average既,連鎖式黎講,好過好多間ga la~