2020-04-16 37 views
晚飯時間經過大角咀見到有新餐廳裝修好特別 - 港原味。俾餐牌上面嘅農夫包吸引左即刻要試吓先。 入去餐廳侍應姐姐即刻幫手度體溫,最驚喜係枱上面已經放咗一支免沖洗手液,好貼心,值得加分!先講環境,睇得出係有心思,聽姐姐講係特別請左插畫家混合香港風味元素去設計,絕對係影相打卡位!食物方面,最大驚喜係農夫包,我哋揀咗咖喱牛肉,咖喱汁自家調配,香濃港式馬拉咖喱加埋烘得香脆嘅農夫包,一啖一啖停唔到口,裏面嘅薯仔更係一絕,吸收晒咖喱汁又軟又香!必食!見到是日例湯係木瓜合掌瓜,只係加$8,即刻點來滋潤一下,足料,無味精!推介!非洲炒飯其實係松子,蝦仁,叉燒火腿醬油炒飯。唔好睇佢賣相平平無奇,食落就停唔到口,平時飯量細既我都食咗兩大碗!另外叫咗黃金鮮魷,炸好嘅魷魚再加鹹蛋黃炒成,味道不過不失,比較普通。雪山紅豆冰同忌廉鮮奶都算比較少見,紅豆冰略嫌奶味太濃,紅豆多啲會更好。忌廉鮮奶絕不會出錯嘅組合,正!