2010-04-15 66 views
早前參加「沙灘獵蛋奇兵」,4月3日來到了位於愉景灣的韓一館.因為有小朋友, 所以沒有 order BBQ一人燒烤餐, 只 order :-1. 韓式魚片什菜湯 (HK$88) - 熱騰騰的湯有十多塊魚片, 加上三款前菜和白飯, 雖然好簡單和清淡, 但好好味 !2. 韓式傳統石頭飯 (HK$70) - 夠惹味, 個石頭窩好夠熱, 少少辣, 牛肉和雞肉都唔錯.3. 韓國蛋包炒飯 (HK$78) - 好夠份量, 味道可以.4. 韓國泡菜豬肉炒飯 (HK$75) - 份量足, 但只有三數片豬肉, 像泡菜炒飯多D.環境方面 : 好好, 不會太嘈, Sofa 好舒服服務方面 : 好好, Waiter 會建議我們要少辣, 小朋友可以要唔辣. 結帳時告訴我們可以到碼頭換船票 (消費滿 HK$100 換 1 張回程船票, 我們剛剛好換了五張), 真體貼 ! 下次去愉景灣會再到韓一館.

環境方面 : 好好, 不會太嘈, Sofa 好舒服

下次去愉景灣會再到韓一館.
2010-04-03
$95 (Lunch)
  • 韓式魚片什菜湯
  • 韓式傳統石頭飯