2021-08-02
睇完波士BB未食午餐👶🏻,即刻食返個下午茶醫肚,睇中咗係戲院側邊嘅「錦丼」🍣,因為星期六日都有下午茶,呢個價位係尖沙咀商場入面算幾親民啦🤑!大大嘅魚店招牌同漁市場風嘅裝修,感覺好似去咗日本食嗰飯😆————————————————👅車仔丼($62)👍🏻好似車仔麵咁自己揀4款刺身,部份貴價食材要加錢upgrade,吞拿魚茸都唔錯✨,食落有啲化開嘅感覺,甜蝦唔算甜,三文魚同油甘魚一般,份量小碗迷你丼,比較適合下午茶👍🏻 另配野菜沙律及飲品☕️,和風偏酸嘅沙律汁,整體份量比另一個下午茶餐冇咁豐富👅迷你牛肉烏冬配野菜沙律($62)👍🏻日式火鍋甜醬油牛肉湯,烏冬扁彈,牛肉上檯微紅,浸一浸熱湯就熟亦唔韌🍜,搭配甜豆同嗚門卷👍🏻 另配野菜沙律、指定壽司兩件、炸餃子各兩件及飲品🥟,豐盛度十足!————————————————🚩總結:幾抵食嘅下午茶———————————————— 🌟注意:另收加一服務費————————————————📍 錦丼地址:尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場7樓702號舖
————————————————
👅車仔丼($62)
👅迷你牛肉烏冬配野菜沙律($62)
🚩總結:幾抵食嘅下午茶
🌟注意:另收加一服務費