2009-01-30 2 views
年初三去朋友屋企拜年. 夜晚大家諗食咩好. 朋友話有人介紹佢食呢間PIZZA, 話又好味又抵食. 但係送外賣範圍只限粉嶺. 我朋友住上水, 於是決定外賣自取.朋友話0個度有堂食. 我就唔知環境如何, 所以下面評分用3代表叫左個餐, 好似話係四人餐($185). 等唔算太耐, 大概45mins, 都其他pizza外賣差不多有一個大批, 一客飯, 一客長通粉, 一客燒排骨, 四個湯雖然0個晚都幾凍,自取返我朋友屋企又有一段路程, 但D食物拎到返去都仲熱. 先黎飲個粟米湯. 個湯唔會好似必X客咁creamy, 咁"杰", 但係都唔會稀到好似水咁.幾香粟米味, 我地都覺得好飲.個批唔記叫乜名, 好似咩櫻之花咁上下. 有三文魚, 獅子狗等等, 配千島汁. 係厚批, 個批底同D料都好食, 不錯!個燒排骨勁抵! 超大舊! 似配埋薯角.個骨好入味喎, 又有肉, 唔會好似意X屋個D得塊皮無肉食.配骨個汁酸酸地, 醒胃好味!個長通粉好似係露荀牛柳長通粉. 都不錯. 牛肉切細粒, 好稔, 有牛肉味, 唔會醃到無晒牛味個飯我都唔知係咩飯, 因為唔係我揀. 淨係知有三文魚.大家一致認個飯D料同

有一個大批, 一客飯, 一客長通粉, 一客燒排骨, 四個湯
幾香粟米味, 我地都覺得好飲.
係厚批, 個批底同D料都好食, 不錯!
個燒排骨勁抵! 超大舊! 似配埋薯角.
個骨好入味喎, 又有肉, 唔會好似意X屋個D得塊皮無肉食.
配骨個汁酸酸地, 醒胃好味!
個飯我都唔知係咩飯, 因為唔係我揀. 淨係知有三文魚.
大家一致認個飯D料同味道都同個PIZZA好似, 普通, 有D飯焗得太乾, 好硬
真係足四個人份量(我同BF都好飽!)
  • 燒排骨