2023-10-18 229 views
最近成日食一間cafe嘅lunch,覺得啲嘢食幾高質。食咗幾款特別想推薦俾大家。蟹肉南瓜粒煙三文魚他他 $98依個一定係最愛,煙三文魚嘅份量非常足,因為煙三文魚食落會有種咸嘅油脂香味;配埋下面蟹肉(有小小沙律醬嘅sauce)再配底嘅南瓜果種甜味加埋好夾。旁邊圍住嘅沙律令成碟多返啲爽嘅口感。第一次食見到會落爆珠覺得怪怪地,平時食yogurt先會落。但之後發現又唔會唔夾,成件事個口感又豐富啲。同佢份量都算幾多,男仔食應該都沒問題,食完又唔會好quilty。香煎挪威三文魚配米形粉莎莎 $118果陣試係俾「米形粉莎莎」吸引覺得幾特別,佢用茄汁煮味道似risotto,但米嘅口感係類似煮淋嘅扁身日本米,個人好鍾意食,覺得個酸味同咬口令人想食落去。三文魚方面最怕煎耐咗乾身,但我食幾次都keep到裡面紅紅地,食落口感仲好juicy。同依個份量好足,有男仔fd都食唔哂,想飽肚首選。和風鮮帶子明太子醬蝴蝶粉 $128明太子醬+帶子依個組合其實無得輸,配蝴蝶粉本身都好索汁,第一啖到食到尾都好濃郁。如果唔係明太子粉絲食到尾可能會覺得小小膩,但整體都係幾出色。小總結:套餐另跟湯同特飲(果茶/咖啡),性價比不錯。

蟹肉南瓜粒煙三文魚他他 $98

香煎挪威三文魚配米形粉莎莎 $118

和風鮮帶子明太子醬蝴蝶粉 $128

小總結:套餐另跟湯同特飲(果茶/咖啡),性價比不錯。