2021-08-05 964 views
最近返工有時會唔食早餐唔食午餐直接食個brunch,貪呢個時段少人啲食得舒服啲😅發掘到呢間幾多人推介有啲歷史既茶餐廳,座位唔多,十點幾去到之後愈來愈多客~我叫左個滋味茶餐 (早餐時段$38) 鮮茄豬潤通粉扣底,跟半片麥包厚多士走牛油加花生醬,煎全熟蛋同午餐肉,熱檸水鮮茄個湯底比較清淡,味道幾家常,豬潤唔算好爽但都ok,感覺無乜落梳打粉👍通粉煮得岩岩好唔會太淋~厚多士可以揀白包,麥包或者甜包,原本係跟一片既,但一定會超飽所以我要求只要半片😅加左$1要花生醬,好重手兼搽得好均勻😍好少茶餐廳會搽得咁認真,真心讚!👍👍👍午餐肉算係厚切,煎得幾靚而且唔會太油膩😊全熟蛋就正常~整體黎講係幾有誠意幾認真而偏向少少家常味道既茶餐廳,感覺唔錯,應該會再黎👍

我叫左個滋味茶餐 (早餐時段$38)

鮮茄豬潤通粉

通粉煮得岩岩好唔會太淋~
麥包多士走牛油加花生醬,煎全熟蛋併午餐肉

加左$1要花生醬,好重手兼搽得好均勻😍
好少茶餐廳會搽得咁認真,真心讚!👍👍👍
午餐肉

午餐肉算係厚切,煎得幾靚而且唔會太油膩😊
全熟蛋就正常~

2021-07-27
$39 (Breakfast)
麥包多士走牛油加花生醬,煎全熟蛋併午餐肉
午餐肉