2024-12-05
紅磡多嘢食就係人都知,週末簡單啲喺附近Shopping完就去喺AEON food court食手工刀削麵🍜🍽️ 沙茶牛雜湯麵呢間麵店最出名就係食牛,所以一定要試佢嘅牛骨湯🤤個湯頭真係好濃郁好重牛味⋯😋牛雜入味,Lisba最愛牛肚,而個麵軟硬適中仲好大碗,套餐加$19有多份小食同黃金大麥茶,小食我哋就叫咗滷水牛面頰,真係入晒牛味濃,而大麥茶🍹濃濃嘅茶香味,大麥味好出,冷泡茶可以飲完再加水味道都仲keep到,真係要讚一讚!成個餐好抵食!🍽️ 慢煮手撕雞熱拌刀削麵Lisba最愛熱拌麵😍所以叫咗呢個手撕雞醃半刀削麵,手工刀削麵煙煙韌韌,Lisboy食到舔舔脷🤤加埋大量嘅胡麻醬同青瓜絲,夠晒清新🥒粒粒嘅手撕雞都好原汁原味,配埋一齊真係冇得輸!🍽️ 鮮蝦豚肉小雲吞淨食Lisboy最愛雲吞,細細粒,易入口,所以我哋揀咗20粒淨食鮮蝦豚肉小雲吞俾Lisboy 食😋小雲吞配豬骨湯,清清甜甜,鮮蝦豚肉雲吞,細細粒易入口,Lisboy食完一粒又一粒😆因為呢boy食,所以套餐叫咗個腩汁生菜🥬估唔到咁簡單嘅小食,個腩汁都咁出色,Lisboy食得好開心🤤
🍽️ 沙茶牛雜湯麵
成個餐好抵食!