2022-09-12
黃埔熱鬧既街道上 靜靜的有佢既存在🤫路上人來人往 白色外牆同玻璃顯得低調室內優雅既設計 簡單得黎帶到俾人一點優閒感Cafe內好容易見到花花草草🌾每個座位都有佢既特別之處 有幸地揀到最IGable既位置😆同街道只係一門之隔 聽到街上既嘈吵 又可以享受cafe既寧靜呢個位好似自成咗一角咁 我都幾鍾意😍➷Tea time呢個時間可以揀啲輕食 飲杯野影吓相咁嘆下📸🔹 蟹肉牛油果香芒他他呢個芒果花排得好靚🤩吸睛度100分💯芒果選擇咗比較清香既品種🥭甜酸味比較薄身用黎做呢個沙律就岩岩好 唔會搶走清新感👍🏼蟹肉同牛油果混埋 味道會有較多層次個人認為可以唔擺洋蔥🧅因為好怕食洋蔥個種刺激既味道😂🔹 𝙊𝙧𝙚𝙤 牛角包窩夫酥脆既牛角包窩夫真係好好食😋齋食我都覺得開心🥳呢個甜品唔甜嫁 所以都食得幾舒服 又唔腬👍🏼不過窩夫熱熱地 所以面頭既cream好快溶😆Oreo既味道大眾化 但真係幾鍾意有佢既甜品🥐🔹 𝙃𝙤𝙟𝙞𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚🔹 𝘾𝙤𝙡𝙙 𝘽𝙧𝙚𝙬 𝙈𝙤𝙟𝙞𝙩𝙤焙茶Latte既茶底真係好香濃🤤茶味夠濃厚同奶既平衡做得好好 最靚就緊係個拉花👍🏼冷萃咖啡既Mojito我見到都已經心心眼😍擺到明係為我而設🍋個種
路上人來人往 白色外牆同玻璃顯得低調 室內優雅既設計 簡單得黎帶到俾人一點優閒感
Cafe內好容易見到花花草草🌾 每個座位都有佢既特別之處 有幸地揀到最IGable既位置😆
同街道只係一門之隔 聽到街上既嘈吵 又可以享受cafe既寧靜 呢個位好似自成咗一角咁 我都幾鍾意😍
Tea time呢個時間可以揀啲輕食 飲杯野影吓相咁嘆下📸
🔹 蟹肉牛油果香芒他他