2022-01-02 4540 views
原本8️⃣位黎食book左鐵板燒師傅面前張台,點知幾日前發現改做5️⃣位打電話預約嘅時候店員表示就要轉落卡位🥺點知今日發現其他人坐師傅台嘅都唔係包唒8️⃣個位嘅😢藉此想提醒大家係可以少個8️⃣個人坐架‼️店員服務態度麻麻☠️,野食就份量太少🤒,仲千叮萬囑我地12:00-13:30要走,但其實佢地嘅嘢食黎得勁慢🥵-🔥午市商務鐵板燒套餐$1780-$1880(兩位)(呢度嘅set都係以2️⃣人做單位,我地一行5️⃣人黎到都可以轉👍🏻)-🥗前菜、沙律雞胸肉沙律配搭千島醬同沙律菜。🐟刺身三款深海池魚、獅魚同吞拿魚,厚切刺身肉質鮮美、紮實彈牙。🐚南非鮑魚、大蝦、帶子按照menu所講每兩位會送一隻龍蝦🦞店員表示由於我地係單位數所以其中一位會變左做大蝦🦐我地request左除開啲野食一齊食🥳當中最出色一定係原隻鮑魚,好焦香惹味;龍蝦不過不失,配合蝦膏鮮味培增;大蝦就同樣不過不失,肉質結實。🐂A5和牛、季節野菜牛方面揀選左A5和牛,相當出色👍🏻我地揀左3️⃣份厚燒同2️⃣份薄燒。兩份各有千秋,五成熟嘅厚燒好嫩滑,肉味濃郁;薄燒入面包捲住葱粒,優雅雪花紋理肥瘦均勻,油脂滿滿。不得不讚一旁香烤過嘅香脆蒜片🧄,完全沒有一絲油膩感,香脆乾身可口
🔥午市商務鐵板燒套餐$1780-$1880(兩位)
🥗前菜、沙律
雞胸肉沙律配搭千島醬同沙律菜。

🐟刺身三款
深海池魚、獅魚同吞拿魚,厚切刺身肉質鮮美、紮實彈牙。

🐚南非鮑魚、大蝦、帶子

🐂A5和牛、季節野菜
牛方面揀選左A5和牛,相當出色👍🏻我地揀左3️⃣份厚燒同2️⃣份薄燒。兩份各有千秋,五成熟嘅厚燒好嫩滑,肉味濃郁;薄燒入面包捲住葱粒,優雅雪花紋理肥瘦均勻,油脂滿滿。不得不讚一旁香烤過嘅香脆蒜片🧄,完全沒有一絲油膩感,香脆乾身可口🔥配菜有:粟米仔🌽、三色椒🫑同蘆筍。

🍚炒飯
肉碎炒飯炒得粒粒分明、乾身飽滿、鑊氣十足👍🏻食完即刻終於有嘢食落格嘅感覺。

🥣潰物、麵豉湯
呢個麵豉湯估唔到有驚喜!用翻頭先個龍蝦殼熬煮🦞味道濃郁。

🍮甜品、咖啡
只可二選一,仲要只可以係咖啡無其他選擇😹揀左蕨餅,煙煙韌韌幾chewy!

🍞焦糖多士
師傅送來半片香脆可口嘅焦糖多士比我地😍🥰勁好食!濃郁牛油香🧈超級match焦糖味道

• 炒飯
  • A5和牛薄燒