2022-06-03
炯記手撕雞(Sham Shui Po)疫情下懶出街嗌外賣🥡 成日都要揀成半個鐘⏳ 點知俾我見呢間位於深水埗嘅手撕雞撈麵舖🐣 賣相超吸引 一於試下😌😌⌖ 鹽焗手撕雞撈粗🐣🍜💰$76外賣攞到手仲係好夠熱🔥 手撕雞鋪滿成個外賣盒面 麻油味好香👃 即刻食慾大增 食落夠嫩滑 味道啱好 撈麵嘅麵底係粗麵🍜 開頭望落以為會好乾 點知粗麵夾埋蠔油嘅味道岩岩好🤤 食落一啲都唔會覺得乾 隔離仲有兩條生菜添🥬 不過整體份量一般 大食啲可能就唔夠啦~🤫⌖ 鴛鴦手撕雞撈粗🐣🌶️🍜💰$79呢款貴多三蚊😬 基本上同鹽焗手撕雞撈粗差唔多 唯獨是除左鹽焗手撕雞之外 仲多咗麻辣手撕雞🌶️ 手撕雞麻辣得來 辣度大概係小辣 非常惹味😋 初次試食建議嗌哩款鴛鴦 咁就兩隻味都食到!只係外賣嗌真係偏貴🥲 強烈建議堂食~☻ 回頭指數:8 / 10 (有機會真係要去堂食試真啲🥢)#Fatshit_ami #Lunchtime #外賣系列 #戶戶送外賣推薦 #深水埗美食 #港式美食 #中式美食 #香港美食 #食好西 #手撕雞 #鹽焗手撕雞 #麻辣手撕雞 #手撕雞撈麵 #手撕雞撈粗
⌖ 鹽焗手撕雞撈粗🐣🍜
💰$76
⌖ 鴛鴦手撕雞撈粗🐣🌶️🍜
💰$79
☻ 回頭指數:8 / 10
(有機會真係要去堂食試真啲🥢)