2022-05-22 50 views
台北車站今日同老婆去咗寶琳行吓街度見到依間餐廳都幾特別,係我一直都好想去台北嘅地方,見到佢哋咁多選擇當然就要試吓啦酸菜烤魚原來佢哋除咗台灣嘢食都仲有好多特別嘢食有烤魚同埋酸菜與雞煲都有添,今次我哋就試咗佢哋嘅酸菜烤魚,佢哋嘅酸菜份量都幾多度而且烤魚成條上十分之壯觀,烤魚嘅份量重俾烤爐仲要大,食落口,酸菜嘅味道都幾突出,魚有鮮味炒蘆筍絲食完烤魚當然就係要叫下蔬菜食吓,佢哋嘅酬勞上司,用咗新鮮嘅蘆筍切成絲炒起上嚟小油又健康珍珠奶茶食得台灣嘅餐廳當然就要試吓佢哋嘅珍珠奶茶同埋藍泡茶,都有台灣嘅特色算唔錯嘅選擇整體來講餐廳都有好多唔同嘅選擇,菜式同埋性價比都幾吸引
台北車站

酸菜烤魚

炒蘆筍絲

珍珠奶茶

整體來講餐廳都有好多唔同嘅選擇,菜式同埋性價比都幾吸引