表弟在聯合醫院實習,見佢咁辛苦,於是請佢食佢最鍾意嘅拉麵🍜鼓勵吓佢。拉麵店在落小巴附近,都算方便。裡面格局ok,無小店油煙味表弟話天氣熱,所以食「武士沾麵」柚子魚介wasabi味。先講湯底,柚子味都幾fresh魚介啱啱好,無好鹹,只是不夠濃稠,令麵條唔可以沾好多汁!不過可能因為咁,食完無好膩麵條可以揀粗或幼,梗係揀粗啦,果然好煙韌麵條好高質!我要咗「德川將軍拉麵」即是醬油魚介豬骨湯一次過滿足三種口味,湯底有層次,先嚐到醬油,跟住淡淡豬骨味,最後魚介的濃香我都係揀粗麵,好滿意!叉燒有兩大塊,肥瘦均勻溏心蛋好靚!木耳絲好多好爽!仲有唔洗加錢有快大紫菜碗麵只係$78真心抵表弟正值青春期,我地仲有叫兩款小食,「唐揚炸雞」好juicy!仲有bb沙律醬「小丸子」就一般,勝在賣相不錯!熱辣辣~埋單唔洗$300,勁飽!表弟亦表示很滿意和滿足下次帶男朋友黎先

麵條可以揀粗或幼,梗係揀粗啦,果然好煙韌
麵條好高質!

我要咗「德川將軍拉麵」即是醬油魚介豬骨湯

我都係揀粗麵,好滿意!叉燒有兩大塊,肥瘦均勻
溏心蛋好靚!木耳絲好多好爽!仲有唔洗加錢有快大紫菜
碗麵只係$78
真心抵

「小丸子」就一般,勝在賣相不錯!熱辣辣~

埋單唔洗$300,勁飽!表弟亦表示很滿意和滿足
高質溏心蛋
大大塊叉燒
德川將軍拉麵
2019-05-15
$140 (Dinner)
唐揚炸雞
沾麵