2022-08-11
雖然係大熱天時,但有冷氣又點會阻住我哋6位女士去打邊爐兼吹水吖!😙😙$1488/六人套餐價錢已包括茶位、醬料及加一服務費!今晚湯底我哋就要咗蕃茄薯仔豬骨湯 ➕大魚頭豆腐湯!未開始打邊爐就先飲啖湯先! 一試之下我們都愛上大魚頭豆腐湯!😍😍飲品就有2榨甘筍汁竹蔗水,比起平日的竹蔗水較為深色,後來先知因為➕咗好多甘筍!特上海鮮拼盤有1️⃣鮑魚2️⃣蟶子3️⃣馬刀貝4️⃣蝦5️⃣蟹!全部都好新鮮,由其係蝦,仲好生猛係咁郁添!肉類就有1️⃣本色極品手切牛2️⃣西班牙黑毛豬3️⃣花雕雞半隻🐂 - 油花平均,牛肉味濃!🐷 - 肉質鮮嫩,不會「嚡」!🐔 - 好香花雕酒味,鷄肉好滑!金牌四寶丸1️⃣芝士蝦丸2️⃣黑松露丸3️⃣象拔蚌丸4️⃣豚肉丸 - 每款都很爽口1️⃣樹記紫菜響鈴卷2️⃣炸魚皮3️⃣ 炸釀油炸鬼 - 好香脆,由其鍾意炸釀油炸鬼,因為有蝦膠,更加好味!1️⃣魚皮餃2️⃣雲吞 - 真材實料田園雜菜籃🧺 - 多種蔬菜,非常豐富!最後仲有1️⃣冰豆腐2️⃣粉絲3️⃣稻庭烏冬,但係已經脹飽肚了,沒法完全”KO”這些食物了!😅😅埋單每位$250,真❤️覺得超值!
今晚湯底我哋就要咗蕃茄薯仔豬骨湯 ➕大魚頭豆腐湯!未開始打邊爐就先飲啖湯先! 一試之下我們都愛上大魚頭豆腐湯!😍😍 飲品就有2榨甘筍汁竹蔗水,比起平日的竹蔗水較為深色,後來先知因為➕咗好多甘筍! 特上海鮮拼盤有1️⃣鮑魚2️⃣蟶子3️⃣馬刀貝4️⃣蝦5️⃣蟹!全部都好新鮮,由其係蝦,仲好生猛係咁郁添! 肉類就有1️⃣本色極品手切牛2️⃣西班牙黑毛豬3️⃣花雕雞半隻
🐂 - 油花平均,牛肉味濃!
🐷 - 肉質鮮嫩,不會「嚡」!
🐔 - 好香花雕酒味,鷄肉好滑!
1️⃣魚皮餃2️⃣雲吞 - 真材實料 田園雜菜籃🧺 - 多種蔬菜,非常豐富!
最後仲有1️⃣冰豆腐2️⃣粉絲3️⃣稻庭烏冬,但係已經脹飽肚了,沒法完全”KO”這些食物了!😅😅 埋單每位$250,真❤️覺得超值!