2022-10-28
喺旺角唔知食咩好,冇咩胃口之際見到呢間韓國嘢,太耐冇去過韓國啦好掛住韓國食物,食完又覺得呢間嘢幾好食可以再去食喎,所以都幾推介大家去試吓🥳呢個燉雞係佢哋嘅招牌菜式,見到差唔多每一台客人都會有叫,所以我都唔執輸要叫一份試吓!😝爆茜奶奶雞 $218呢款雞我哋揀咗小辣,佢哋製作嘅時間大概需要10分鐘都唔算太耐🤓 小辣其實都已經食到辣味,但係又唔會太辣辣到食唔到入口☺️ 比較上係惹味,開胃,需頭仲有大量新鮮芫荽😆雞嘅份量都唔會太少,超大一盤,入邊嘅配菜有青瓜,紅蘿蔔同埋薯仔🥔仲會有一啲嘅薯粉索晒啲汁超入味好食😋所以我係咁食嗰啲薯粉😳泡菜海鮮煎餅 $88另外我哋仲叫咗泡菜煎餅煎餅面頭有啲沙律醬,伴碟仲會有少少泡菜,泡菜煎餅唔會話煎到太脆,入邊會有少少類似元貝仔的海鮮,實際係咩我就唔太清楚啦,但係都幾鮮甜,有啲泡菜餸嚟食感覺幾清新😊韓式泡菜小籠包 $58見到佢有泡菜小籠包,好似幾特別咁然後都試吓啦😜 入邊啲餡應該係豬肉,粉絲同埋泡菜🤪唔會太辣但係都會見到佢係紅色嘅, 其實有少少似餃子🥟,但係佢個皮又唔會好似餃子咁厚,都好食的嘢飲方面我哋揀咗兩杯青檸柚子梳打 $53爆檸梳打 $53一杯係柚子梳打另一杯
爆茜奶奶雞 $218
泡菜海鮮煎餅 $88
韓式泡菜小籠包 $58
嘢飲方面我哋揀咗兩杯
青檸柚子梳打 $53
爆檸梳打 $53
一杯係柚子梳打另一杯係爆檸梳打,兩杯飲落都幾清新唔會太過甜,仲會有少少新鮮嘅檸檬係入邊👍 啱晒消滯呀
辛安東元祖奶奶雞 (旺角)
旺角白布街20號地下