2011-12-12
天寒地凍, 老公想打邊邊, 兩條友殺落九龍城, 去番至愛龍城金記, 見門口無乜人, 以為咁好彩唔駛等, 八點零鐘, 頭圍應該起身走啦, 點知爆滿, 剛好有幾張枱埋咗單, 都要等咗20分鐘! 差不多九點先有得食~ 門口哥哥好好, 見我地等咁耐, 全晚啤酒入佢數!好多美食都售罄~ 無乜選擇!本地手切牛(特級賣晒): 切到好薄, 水準當然無特級咁好, 但尚算可以, 夠淋, 有牛味! 但色澤差啲~桂花蚌: 好肥美, 夠鮮甜!墨魚丸: 彈牙, 明顯鮮手打!蝦丸: 夠爽口!魚茸麵: (之前次次喺呢度點, 都售罄) 在港試咁多間火鍋, 呢間的魚茸麵真的數一數二, 彈牙爽口, 仲好新鮮! 接近我在加拿大試果間頂級魚茸麵! 宜家回想, 都想返去再食! 超好味!不過可能生意太好, 人手不足, 啲食具洗唔切, 湯匙/鐵罩/杯....全部都要等等等~哥哥仔都好好, 提我地下次最好先訂枱, 咁就唔駛等咁耐~ okay~下次會訂枱! 因為我要再食魚茸麵呀!
好多美食都售罄~ 無乜選擇!
桂花蚌: 好肥美, 夠鮮甜!
墨魚丸: 彈牙, 明顯鮮手打!
蝦丸: 夠爽口!