2019-08-31 1174 views
經常幫襯既Kool酷廚最近轉了風格,走泰越西Fusion 路線,除了拿手的意大利粉,Risotto以外,Menu更多了大蝦香芒沙律,越食拼盤之類既選擇,市場定位嚟講都算頗特別,印像中荔枝角區都好似無咩泰,越式既餐廳,因為我係荔枝角返工關係,今日午餐加晚餐都打算係Kool度食,正好可以一試佢地既新菜式先講午餐,我朋友點左嗰牛扒,忘記係咩部位,但份量頗大,朋友話醬汁味道不錯,雖然侍應無問要幾成熟,但食落都剛剛好,似係稍熟多少少既Medium Rare, 因油脂不算多,3成熟多少少剛好另一位朋友叫左大蝦芒果沙律,份量頗多,我偷食了一點,幾好味,下次我都想自己叫嚟食,不過依款無套餐選擇,要散見我就叫左份炸魚薯條,炸魚超大份,外層炸得香脆,但魚肉卻依然嫩滑不會老,頗驚喜,甚至份量多到連我咁大食都覺得食唔晒,另外厚切薯條都好味又脆身到了晚餐時間再嚟一戰,我叫左份香煎比目魚扒配檸檬牛油汁,依個絕對係我誠意推介,比目魚煎得香脆,魚肉嫩滑又juicy ,微酸既檸檬牛油汁非常清新而惹味,中和了飽滯感,出色之作朋友叫左法式香草燒羊架,份量頗大件,又係煎得好香口,充滿羊味既油脂香令人垂涎三尺,我試吃了一點,生

朋友叫左法式香草燒羊架,份量頗大件,又係煎得好香口,充滿羊味既油脂香令人垂涎三尺,我試吃了一點,生熟程度恰到好處。

面對經營環境競爭劇烈既荔枝角區,有膽色肯突破改變定位,又保持到高水準,確實值得一讚,希望Kool可以繼續保持水準