2023-03-17 1050 views
📍CURATOR Arr & Cafe尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖喺K11 Musea嘅CURATOR Art & Cafe,環境非常有藝術氣息,裝潢、音樂、燈光都非常舒適,充滿現代感。今次點咗糯米雞翼、炸魷魚圈同安格斯牛扒。🔘糯米雞翼 $88評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語:係呢度嘅招牌菜之一,係用雞翼包住d糯米。糯米糊糊嘅,加埋有好多汁嘅雞肉,每一啖咬落去都充滿咗糯米同雞肉嘅香氣,糯米嘅口感亦非常之好,好綿密。炸魷魚圈 $88評分:🌕🌕🌕🌕🌗評語:非常好味,外皮炸咗酥脆,裡面嘅魷魚肉質鮮嫩,醒胃一流!安格斯牛扒配烤薯仔 $238評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語:牛扒煎得啱啱好,肉質好滑嫩,充滿咗肉汁同鮮味,個汁甜甜地,點埋落塊牛扒到更加出色。上面既蒜頭更加係食到停唔到手,一定要試一試!藝術咖啡 $48 (套餐加$48)評分:🌕🌕🌕🌕🌕評語:店家提供印上自己鍾意嘅圖案嘅服務,我揀咗我主子Sumba,最後出嚟嘅咖啡圖案令我好滿意。Tiramisu $68評分:🌕🌕🌕🌕🌗評語:叫咗店家嘅招牌甜品,整個甜品好濃郁嘅奶香味,仲有淡淡嘅咖啡香氣,食
📍CURATOR Arr & Cafe

🔘糯米雞翼 $88

評分:🌕🌕🌕🌕🌑

炸魷魚圈 $88

評分:🌕🌕🌕🌕🌗

安格斯牛扒配烤薯仔 $238

評分:🌕🌕🌕🌕🌑

藝術咖啡 $48 (套餐加$48)

評分:🌕🌕🌕🌕🌕

Tiramisu $68

評分:🌕🌕🌕🌕🌗
評語:叫咗店家嘅招牌甜品,整個甜品好濃郁嘅奶香味,仲有淡淡嘅咖啡香氣,食落非常滑順、柔軟,每一口都好滿足。

🔻總結嚟講,呢度嘅菜式種類多,裝潢好舒服,同fd嚟食住嘢傾計就最啱!
2023-03-17
$250 (Dinner)
  • Tiramisu
  • 藝術咖啡