2019-01-13
肉餅哥週未,我去到荃灣同朋友聚一聚。係佢屋企附近,有一間幾有特式既餐廳🍴。果間餐廳🍴係專食蒸肉餅的,名叫肉餅哥😆😆同e期電視既大師哥有d似丫🙈講反正題先,餐廳環境有d似台式小店。醬上亦貼滿上好多有趣的海報,令人不禁發笑。從此亦可看出店主的用心和應該係8、90後既人🤓至於食物方面,肉餅種類豐富,有好多我未想像過嘅組合,有三文魚有海鮮,亦有用柚子醬的。當日,我地叫左2個肉餅飯和3個燉湯🙈🙈「柚子醬肉餅菜飯」柚子醬配肉餅真係滿有創意的做法。之前真係未諗過咁整,而效果係異常搭配👍🏼👍🏼👍🏼🤓味道係酸酸甜甜,令人十分開胃😍😍不像其他肉餅般,給人膩的感覺,反之帶來一種清新的感覺,讚👍🏼「 黑松露帶子肉餅」外相一流,黑松露味幾明顯下,配搭後幾新鮮👍🏼真係估唔到咁夾😂😂😂不得之了😂可惜帶子只有一粒🤦🏻♂️🤦🏻♂️不過以50幾蚊黎講,非常合理和抵食😆講返花膠燉湯,個湯好夠味,仲有好多配料。一開就見到2大舊花膠,正到👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼e個老火湯味精味唔算多,真材實料,森仔推介😍😍整體而言,肉餅哥食物質素高於一般茶記,但價錢和茶記無異。還有種種創新的肉餅款式,值得一試😆😆😆
週未,我去到荃灣同朋友聚一聚。
係佢屋企附近,有一間幾有特式既餐廳🍴。
講反正題先,餐廳環境有d似台式小店。
醬上亦貼滿上好多有趣的海報,令人不禁發笑。
從此亦可看出店主的用心和應該係8、90後既人🤓
當日,我地叫左2個肉餅飯和3個燉湯🙈🙈
「柚子醬肉餅菜飯」
柚子醬配肉餅真係滿有創意的做法。
之前真係未諗過咁整,而效果係異常搭配👍🏼👍🏼👍🏼🤓
味道係酸酸甜甜,令人十分開胃😍😍
「 黑松露帶子肉餅」
外相一流,黑松露味幾明顯下,配搭後幾新鮮👍🏼
真係估唔到咁夾😂😂😂
不得之了😂
可惜帶子只有一粒🤦🏻♂️🤦🏻♂️
不過以50幾蚊黎講,非常合理和抵食😆
講返花膠燉湯,個湯好夠味,仲有好多配料。
一開就見到2大舊花膠,正到👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
e個老火湯味精味唔算多,真材實料,森仔推介😍😍