呢間開喺西灣河嘅居酒屋雖然幾僻,但附近環境其實幾好,隔條馬路就係碼頭,可以吹下海風,隔離又有不少酒吧,其實環境幾chill先叫兩杯生啤嘆下,泡沫感唔錯,有麥味,口感輕盈不嗆口飲酒總要配小食,鱈魚乾唔少得啦,暖身脆口,沾醬一流除咗鱈魚乾,叫多份炸池魚苗,真係炸得好夠,每一條都係脆卜卜熱辣辣,咬落佢完全feel唔到任何骨感,食到停唔到口呢度嘅炸廣島蠔真係幾出色,炸粉恰到好處,唔會過厚,重點係入面嘅蠔肉真係好重蠔味,真係我比較少可以食到吉列廣島蠔咁有蠔味,印象深刻海膽壽司好creamy,海膽好鮮冇異味,大大塊海膽口感好豐盈呢份池魚王刺身超級靚仔,擺盤超級靚,成個顏色配搭睇落真係令人食慾大增。而另外重點就係佢有返咁上下厚度,所以食落係好彈牙,而且魚味更濃郁,無論沾醬油定係酸汁,都係非常的合適感覺呢度嘅吞拿魚壽司都係必點,我見其他人食評入面嘅相都係影到佢超級誘人,由赤身食到大拖,feel到油脂層層遞進最後嘅鹽燒油甘魚鮫都正,油脂感十足又好多肉,嫌油膩嘅沾酸汁都啱啱好總結:價錢中上,但食物質素對得住價錢,上菜又快,食物賣相好靚,嗰日啱啱打完卡,即刻有朋友問我邊間嘅野食咁誘人😂

先叫兩杯生啤嘆下,泡沫感唔錯,有麥味,口感輕盈不嗆口

飲酒總要配小食,鱈魚乾唔少得啦,暖身脆口,沾醬一流