2018-08-21 544 views
放工入屯門睇車,當然係睇吾啱,妹夫專程車我地去元朗發記食雞粥。被新假期評為全港第一既粥店。阿妹經常黎食,聽講經常排長龍。好彩今晚等左一陣就有位。一場黎到,當然要食雞粥啦! 我地四個人叫左3個雞粥,再加雞飯,炒面,蝦米腸。雞粥好足料,係蒸好既咸雞 再加落粥底到煮滾,所以個粥好香,雞都好滑。不過我個人食野較清淡,對我黎講就有D咸。阿妹就覺得剛好。我老公吾好食粥,叫左雞飯俾佢。意為係蒸雞飯,原來係白飯加咸雞,都吾錯。不過好多好多雞食吾晒。另外有好多粉面,河粉,米粉,有雜燴或銀芽炒。我地叫左銀芽炒面,炒得好香口。阿妹話蝦米腸都好味,即叫即整,所以等得較耐。聽講元朗無人抄牌,街邊泊滿車,吾知真定假。

阿妹話蝦米腸都好味,即叫即整,所以等得較耐。

聽講元朗無人抄牌,街邊泊滿車,吾知真定假。
2018-08-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
  • 雞粥
  • 蝦米腸