2022-01-04 240 views
平時食嚟食去都係中日韓台都有啲厭,2022新一年就捉埋個frd試新嘢食地中海菜🤣呢度環境闊落,開哂蠟燭燈好有情調,咁靚咁浪漫可惜坐喺我對面唔係唔係我嘅男朋友🤣2個女仔regular已經好夠食,下次嗌多啲人先食deluxe🤣飲品好快上枱,我同朋友都係嗌Smoothies,兩杯份量都好多,Belgian Dark chocolate Smoothies,唔太甜啱晒我!Hazelnut Milk Smoothies,朋友叫嘅,係榛子奶味,甜甜的,好飲!地中海茄泥醬💓有希臘芝士、石榴同皮搭包,本來以為係熱嘅,原來係凍食。我地醬麵包夾住啲醬嚟食,味道好豐富,有好濃嘅芝士味,仲有啲蒜味,加埋石榴酸酸甜甜。🥰醬上面仲有雞心豆,同麵包配合一齊口感更有層次。🥰地中海烤雞配沙律菜、薯條💓烤雞幾嫩口唔柴有肉汁,旁邊嘅醬汁有芝士味,味道酸甜。我比較中意就咁食個雞,本身調味都好夠。醬汁同薯條幾夾,沙律菜好新鮮亦好多沙律汁。🥰香蒜橄欖油意粉💓有香蒜、辣椒、水瓜柳、白酒同橄欖🥰一上枱已經聞到好香嘅白酒同蒜、橄欖油味,意粉爽彈,蒜同辣椒好惹味。焦糖芝士餅🥰有啲creme brulee,食落口感順滑,芝士唔會太甜,加埋

地中海茄泥醬💓
醬上面仲有雞心豆,同麵包配合一齊口感更有層次。🥰

地中海烤雞配沙律菜、薯條💓

香蒜橄欖油意粉💓
有香蒜、辣椒、水瓜柳、白酒同橄欖🥰

焦糖芝士餅🥰
有啲creme brulee,食落口感順滑,芝士唔會太甜,加埋較甜嘅餅底食落啱啱好,焦糖醬亦都食到海鹽味,可以encore🥰

今次得兩個人嗌唔到太多嘢食,下次搵多啲friend試吓其他嘢先。