2008-09-13
睇完「蔡瀾歎名菜」介紹此菜館又看完咁多人激讚的食評便決定相約朋友來試下! 我們一行三人(全女將), 點左以下的菜 (11-09-2008) :- 湯 (2x 是日老火例湯:合掌瓜章魚煲瘦肉 + 爺爺手打魚丸清湯) - 非常熱, 又無味精, 正! 極力推介! 蒸蘿蔔丸子 @ HK$42 - 好食! 有蘿蔔味又煙un. 一個order只得五粒!! 爺爺腐皮脆味卷 @ HK$42 - 硬身左小小! 又唔覺得又咩特別。 霸爺雞 (半隻) @ HK$118 - 正, 超好味及入味。D薑同蔥煮到剛好,軟硬適中, 雞肉又tender。 青瓜糟汁蝦 @ HK$138 - 這個麻麻地, 蝦完全唔入味。但個醬汁就幾好味! 馬拉盞蝦醬唐生菜煲 @ HK$78 - 份量比較少。 油左D, 味道一般啦! 是晚送的甜品 「雪梨雪耳糖水」就幾好食!總體來說都好食, 不過份量就很細, 略為貴, 對男仕來說絕對不夠。服務態度非常好! 會再幫襯試下其他的爺爺招牌菜! 蔡瀾的食評絕對可以信賴, 相反那位蘇小姐就..唉..算了吧!
是晚送的甜品 「雪梨雪耳糖水」就幾好食!