2019-06-06
成日聽人講尖沙咀有好多正宗嘅印度餐廳,我特別想試下印度咖哩,今次終於約到朋友陪我嚟試下!一嚟到睇menu,野食嘅選擇多到唔知點揀好,原來印度咖哩同薄餅都有咁多唔同種類。餐廳老闆同店員都係印度人,佢地好熱情同親切,見到我地好迷惘唔知食咩好就埋嚟推介我地食咩。佢地推薦我地飲mango lassi,係芒果奶昔,都幾好味。另外叫多咗杯masala chass,都幾得意,鐘意飲酸yogurt嘅朋友可以叫杯嚟試下。薄餅嚟講主要有dosa, parotta同naan。我地每種薄餅都叫咗一份嚟試,每個set都有一份薄餅同咖哩。Dosa大大份,係最脆同薄,要熱辣辣即刻食先正。Parotta同泰式薄餅/蔥油餅有d似,係我最鐘意食嘅一款,有牛油香味、煙韌嘅程度啱啱好。Naan係偏乾身、最煙韌嘅一款,好有咬口。今次體驗真係好新鮮,未試過印度野嘅可以嚟試下。
今次體驗真係好新鮮,未試過印度野嘅可以嚟試下。