香港有流水蝦好幾年,但一直未試過,今晚同朋友貪得意去夾蝦蝦🦐荃灣哩間場內都算頗大,原來會有好多條流水,左右兩邊設置枱,供大家夾蝦之用一開始完全唔知點做,職員會講解你知,有個冰桶岀去裝冰後加水至7-8成滿,當夾到蝦時,快速凍暈啲蝦先燒,否則直接放上爐就會生蝦咁跳🤣到真系夾時,原來啲蝦唔系想像中咁易夾,佢地會閃走,彈起,嚇到我不要不要🫢定系我反應太大呢,在場其他客人又冇咁🤫唔通我都俾啲蝦恰我🥲 朋友睇唔過眼岀手去夾😝個爐都幾猛火力,上下兩層燒,上層會放海鮮,下層會放串燒啲蝦好新鮮,肉質彈牙爽口,燒好蝦殼熱辣辣♨️❗️小心Mei殼焫親隻手❗️❤️每人會有一串鱔,燒到外皮脆口,魚肉嫩滑,本身已調味,連豉油都唔洗落場內有海鮮區,聖子,蜆,魷魚,鮑魚,生蠔,原條魚。。。。重本之作😜個人食左好多聖子,仲可以diy 加粉絲,蒜蓉,蒜蓉粉絲燒帶子😝串燒,蔬菜區域,都有好多款,✨✨✨推介叉燒串,鵪鶉蛋,雞皮串,羊肉串雞皮燒到脆口,好邪惡🫢蘑菇加牛油🧈好正原條燒茄子🍆 自己加蒜蓉辣椒🌶️燒,加孜然粉,同岀面街食到味道一模一樣燒菠蘿,燒完金黃色,好juicy,勁甜,encore左好幾次😚每張枱上設置唔同調味粉,等大家可

定系我反應太大呢,在場其他客人又冇咁🤫
唔通我都俾啲蝦恰我🥲 朋友睇唔過眼岀手去夾😝

個爐都幾猛火力,上下兩層燒,上層會放海鮮,下層會放串燒

啲蝦好新鮮,肉質彈牙爽口,燒好蝦殼熱辣辣♨️
❗️小心Mei殼焫親隻手❗️

個人食左好多聖子,仲可以diy 加粉絲,蒜蓉,
蒜蓉粉絲燒帶子😝

串燒,蔬菜區域,都有好多款,
✨✨✨推介叉燒串,鵪鶉蛋,雞皮串,羊肉串
雞皮燒到脆口,好邪惡🫢

蘑菇加牛油🧈好正

每張枱上設置唔同調味粉,等大家可以做大廚,調啱自己口味
岀面仲有蒜蓉,辣椒,葱,豉油,牛油,泰式辣醬,仼均選擇

如果一開始夾蝦燒蝦時,肚餓仲可以食住前菜呀,數款開胃前菜😗

食菜朋友仔,可以自己系岀面自行淥菜

飲品仼飲,罐裝支裝嘢飲,就連韓式真露都有得你飲🤭臨尾仲有雪糕任食,連雪糕口味都好多款燒足2.5小時又食又玩,食到飽飽走人🐷