2023-11-04
朋友食過話呢度嘅粥水火鍋唔錯叫我黎試,專登去大角咀試下😋基本係三個海鮮餐,另外仲可以散叫幾款牛肉打邊爐,當然仲有其他配料!環境都幾乾淨坐得幾舒服,店員好熱情招代👍🏻湯底係用日本珍珠米煮嘅粥水,比較清甜健康👍🏻食海鮮更加帶出鮮味!每枱都會有計時器,可以跟住教學時間同順序煮就可以了😋首先淥左蜆同沙白先,因為如果有沙要叫店員成煲湯換過~我地都冇食到沙,沙白好肥好鮮!蟶子好爽口鮮甜,勁好食!!再依次序淥埋飽魚、肉蟹、基圍蝦同魚片,每樣海鮮真心好新鮮好甜👍🏻基圍蝦雖然串住左但仲識郁😹肉蟹好多肉仲好甜!食完海鮮可以準備打邊爐!首先將粟米、南瓜、芋頭放入鍋等佢煮溶,然後一邊可以放埋其他邊爐配料落去😋超推介呢度嘅牛骨濃汁牛丸同松露貢丸!再食完可以叫店員幫手煮粥~😍粥底料有豬油渣、冬菜、菜脯同蛋漿~加埋落粥水度就變左海洋粥喇!😍原汁原味勁鮮!南瓜溶唒粥底更加甜!食完真係唔頸渴!😍正!
環境都幾乾淨坐得幾舒服,店員好熱情招代👍🏻
每枱都會有計時器,可以跟住教學時間同順序煮就可以了😋
首先淥左蜆同沙白先,因為如果有沙要叫店員成煲湯換過~我地都冇食到沙,沙白好肥好鮮!蟶子好爽口鮮甜,勁好食!!再依次序淥埋飽魚、肉蟹、基圍蝦同魚片,每樣海鮮真心好新鮮好甜👍🏻基圍蝦雖然串住左但仲識郁😹 肉蟹好多肉仲好甜!
食完海鮮可以準備打邊爐!首先將粟米、南瓜、芋頭放入鍋等佢煮溶,然後一邊可以放埋其他邊爐配料落去😋超推介呢度嘅牛骨濃汁牛丸同松露貢丸! 再食完可以叫店員幫手煮粥~😍粥底料有豬油渣、冬菜、菜脯同蛋漿~