早幾個月之前,呢個位置係百匯軒,果時經過搵朋友都有食過下,叫做不過不失。估唔到咁快居然已經轉左手仲開業埋,咁我地見新開張,就試下咩來歷。食左:千島醬薄罉、鮮蝦腸粉、牛肉球、煎蝦多士、燒賣、鳳爪、腐皮卷其他無影相,但我想講,個蝦多士係兩片麵包夾住蝦滑來煎,仲鋪滿左芝蔴,其實應該係幾好食。但係可惜如果要令啲蝦滑夠熟,果兩片麵包就要煎到好油,變相好膩好膩。同個經理反映左之後,佢地都好有心即時話會改進,咁我地嗌左就照食啦,最多食剩一半。但後尾經理話會改良、減去另一片麵包,無咁油而且啲蝦滑可以直接煎香。呢啲服務真係加分,我認為下次可以去試下(其實到而家都未再經過間店)。燒賣係 $13.8 兩件,個人覺得最好一啖食晒個燒賣佢,因為拆開上面隻蝦來食的話會有少少雪味,但個燒賣又無乜肥豬肉幾爽口,唔會膩。以呢個價錢黎講,已經好抵好抵了。黎到坐低有個靚靚新裝修環境、有個好服務態度,兩個人星期日飲早茶計埋加一 $200 都唔洗就落到樓,以而家市道黎講真係好良心價了。鳳爪同腐皮卷都算水準之中,鳳爪個汁好濃味、腐皮卷塊腐皮夠香脆。

薄罉
鮮蝦腸粉
牛肉球
2022-08-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Breakfast)
薄罉
鮮蝦腸粉