2022-06-03 40 views
疫情困咗喺香港咁耐,真係要不是發掘下其他新地方菜式刺激下自己個味蕾,今次就比我發掘到呢間位於喺尖東食地中海菜式餐🤩「Opa Mediterranean Bar and Bistro」,晏晝嚟食仲要有lunch Menu好抵食添😚。環境仲要好開陽真係好有異國風情🏝1️⃣西班牙多士(哈羅米芝士 &三文魚卷)弓開胃前菜,份量啱啱好,芝士味道都好香濃下便配埋蕃茄夾埋一齊食,唔會太膩。而三文魚,再配埋少少菜,口味都好新鮮😋2️⃣柚子吞拿魚切片🐟吞拿魚用咗火炙去處理,再配埋有淡淡的有子香,一份四片份量啱啱好😋3️⃣西班牙大頭蝦海鮮飯🦐強烈推介一定要試吓,海鮮飯一到店員就會點火,除咗超有視覺效果外,用火燒一燒個飯嘅海鮮味即刻提升,仲有焦香感。隻大頭蝦超大隻仲有好多膏添🥰🥰🥰4️⃣OPA經典Pizza🍕當選擇困難症發作,唔知食咩味好時,梗係叫個經典實冇死,pizza餅底係傳統嘅薄脆底,配埋簡單 又滋味組合:雞肉,菠菜苗、酸忌廉,少少辣。果然係正宗經典嘅Pizza味道😚😚😚5️⃣ Churros(Dessert of the Day)呢個係跟餐嘅是日甜品,竟然係我BB最鍾意食嘅Churros ☺️,簡直中晒我哋口味😂新鮮即製

1️⃣西班牙多士(哈羅米芝士 &三文魚卷)

2️⃣柚子吞拿魚切片🐟

3️⃣西班牙大頭蝦海鮮飯🦐

4️⃣OPA經典Pizza🍕

新鮮即製Churros,熱辣辣🔥,配埋甜度啱啱好嘅肉桂糖霜,為今餐畫上完美句號😋。