2016-03-23 437 views
去完運輸處整國際牌,順便過黎西九龍中心行下,睇睇商場指南,發現原來有諾亞既分店係呢度,未試過而又成日聽人講既我,當然要一試,但店鋪位置唔容易搵,可能真係我不太熟悉商場店鋪既位置一見到d蛋糕已經即刻心心眼,件件都咁吸引正當我見到櫃入面既旦糕全部都有杯放住就諗,唔通只可以堂食,食完俾番個杯?但原來係我太愚昧,個杯係可以拎走埋,飲品既燈泡都係呢幾款係杯裝既半熟芝士蛋糕,有4種味,士多啤利,芒果,比利士朱古力,香蕉除左蛋糕之外,仲有有無添加既飲品$18一支,我揀左薏米水,味道清新,配合食完甜品之後清清味蕾,解渴之選番到屋企,我根據店員之前細心既指示,打開等5分鐘後凍食($55)士多啤利清甜,芝士蛋糕入口溶化,原來半熟蛋糕有點似mousse 蛋糕,芝士味濃而不膩,感覺幼滑($55)朱古力半熟蛋糕比士多啤利香濃,朱古力味比芝士更濃,口感香滑,口充滿朱古力既甜蜜感,適合喜歡較甜既人
一見到d蛋糕已經即刻心心眼,件件都咁吸引
番到屋企,我根據店員之前細心既指示,打開等5分鐘後凍食

2016-03-23
TakeAway
$55 (Tea)